Pečený čaj
Vložil(a): szendrejka, 15. 2. 2016 21.28
Do hlubokého plechu dáme 2-2,5kg ovoce - měla jsem na mrazáku černý, červený rybíz, švestky, jahody.
Přidáme koření dle své chutě, dávala jsem hřebíček, badyán, skořici a zasypeme cukrem. V receptu je na 2kg ovoce 700g cukru, nám to přijde ale hodně sladké, proto dáváme míň.
Dáme do předehřáté trouby na 180-200st na 30min. Mezitím 2-3krát promícháme.
Plníme do sklenic - nezavařujeme!!! Pouze necháme v teple chytnout víčko.
Konzumujeme tak, že do hrníčku dáme pár lžic (každý dle své chutě) a zalijeme horkou vodou.
V původním receptu je i rum - my ale nedáváme. Kvůli dětem a manžel si čaj dělá v práci a to by nám pak nedojel domů :-D)))
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (19 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Trendyterka, 3. 9. 2019, 10.44
Bezva. Někdy musím také vyzkoušet
Žofinka, 15. 1. 2019, 6.53
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 19. 11. 2018, 10.18
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 28. 3. 2018, 18.40
to je dobrý nápad a dobrý dárek