Svařené víno
Vložil(a): Blankasiro, 17. 4. 2017 14.43
Ingredience:
- těžší červené víno
- 1,5 litr (2 lahve)
- čerstvá pomerančová šťáva
- 750 ml ((polovina množství vína))
- mletá skořice
- 1 lžíce
- celá skořice
- 2 ks
- mletý muškátový oříšek
- 1,5 lžička
- čerstvý zázvor
- 3 lžička
- třtinový cukr
- 4-7 lžíce
- klementinky nebo mandarinky
- 2 ks
- šťáva z citronu
- 2 lžíce
- hřebíček
- 16-20 ks
- brandy nebo koňak
- 1/2 - 2 ks (panák nebo stačí půlka záleží na vás)
Klementinky dobře omyjte a rozřízněte napůl. Do kůry udělejte nožem několik malých děr a zastrkejte do nich hřebíčky. Všechny ingredience na svařené víno smíchejte ve větším hrnci (klementinky nechte plavat tak, aby byla kůra s hřebíčky ponořená), zázvor do vína rozdrťte mačkátkem na česnek. Víno přiveďte k velmi, velmi mírnému varu a za částého míchání vařte asi 5 minut. Poté snižte teplotu tak, abyste víno udržovali asi 45 minut těsně pod bodem varu. Ochutnejte a ev. doslaďte. Přelijte do džbánu či mísy, podávejte ozdobené citrusy a skořicí.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (27 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Já mám tedy svařák hodně ráda a kdykoliv, když se trošku ochladí, už si ho připravuji a zahřívám se jím. Chtěla jsem se ale zeptat na ten váš recept, co to konkrétně znamená těžší červené víno? Protože třeba tady https://www.vinigrandi.cz/cs/3-cervene-vino jsem si všimla, že se dělí na středně suché a suché. Tak nevím která jsou ta těžší.
mikka27, 2. 11. 2020, 20.32
Velmi kvalitní nápoj. Krásně zahřeje a krásně voní.
Trendyterka, 2. 9. 2019, 19.22
I když skoro nepijí takovému svařáku bych asi neodolala
lucie25987, 16. 2. 2019, 6.39
Já mám svařené víno hodně ráda. V zimě krásně zahřeje a navíc nádherně voní. Doma jsem ho ještě nezkoušela dělat, ale recept vypadá zajímavě, tak bych to mohla zkusit. Mám kvalitní víno z https://alifea.cz/cenik.html , tak by mohl být i svařák kvalitní.
Mygara, 19. 12. 2018, 19.09
Výborné, také musím vyzkoušet