Bolehošťský řízek
zobrazeno1411×
Vložil(a): Zdeňka S.,1. 6. 2018 10.53
Z vepřové kýty nakrájíme plátky, které naklepeme do tenka , mírně osolíme a naplníme předem připravenou směsí.....Tu připravíme tak, že cibulku osmažíme na sádle spolu s drobně nakrájenou slaninou, přidáme překrájené a podle potřeby propláchnuté zelí, strouhaný křen, polovinu uvařených hub, utřený česnek, pepř a vše krátce podusíme. ......Naplněný plátek masa spíchneme párátkem, obalíme v mouce, vložíme do sádlem vymaštěného pekáče a zvolna v troubě zapečeme...... Plněné řízky vyjmeme, výpek zaprášíme zbylou moukou, osmažíme, zalijeme vývarem, rozšleháme a povaříme. Šťávu přecedíme přes hustý cedník, krátce ji podusíme a dochutíme solí. .......Nakonec do šťávy přidáme druhou část vařených překrájených hub... Podáváme s bramborem nebo rýží :)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (21 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 15. 5. 2020, 16.00
Hned si dala k obědu.
Kateřina Fárová, 5. 5. 2020, 21.46
Šikovný recept.
Mygara, 8. 1. 2019, 15.21
Výborné, také musím vyzkoušet