Bůčková roláda pečená na bramborách
Vložil(a): Lucie2, 13. 10. 2014 14.19
Troubu předehřejte na 180 °C. Bůček srolujte a pevně svažte provázkem nebo dejte do síťky. Do masa vetřete sůl, posypte pepřem a červenou paprikou. Ze všech stran udělejte do rolády malé zářezy a do každého dejte plátek česneku (použijte 2 stroužky), kousek rozmarýnu a tymiánu. Brambory nakrájejte na tenká kolečka a jedno vedle druhého a mírně přes sebe je vyskládejte do máslem vymazané zapékací misky. Navrch rozložte cibuli nakrájenou na osminky, zbylé plátky česneku a bylinky. V rendlíku zahřejte vývar společně s máslem a pak směsí přelijte brambory. Navrch položte roládu a přikryté alobalem pečte asi 3 hodiny. Na posledních 30 minut odklopte aby brambory i maso zezlátly.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (20 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 15. 11. 2020, 19.03
Zajímavý recept na roládu, vyzkouším.
Žofinka, 31. 1. 2019, 13.33
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 25. 4. 2018, 12.11
dobrý tip, že se dá péci dohromady