Česnekovec
zobrazeno902×
Vložil(a): Karin Boušková,15. 1. 2016 21.23
- Důkladně omyté maso dáme do hrnce a přidáme k němu zrnka pepře, bobkové listy, cibuli, 2 stroužky česneku a 1 čajovou lžičku soli, vše zalijeme vodou. Pod pokličkou vaříme 40 minut.
- Poté maso vyjmeme na prkýnko a ostrým nožem krájíme na prst silné plátky masa. Pekáček vymastíme olivovým olejem. Plátky masa osolíme, opepříme, posypeme kmínem a rozložíme je do pekáčku. K nim přisypeme na tenko nakrájený česnek, poté přilijeme asi 1 dl vody, ve které se vařilo maso .
- Pekáček zakryjeme alobalem a pečeme 1 hodinu na 200 stupňů. Poté sejmeme alobal a pečeme dalších asi 30 minut. Po 15 minut plátky otočíme.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 16. 1. 2019, 9.46
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 17. 11. 2018, 22.38
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 16. 4. 2018, 12.10
sbíhají se mi všechny sliny
slavuska, 12. 2. 2018, 23.47
to je zajímavé, nejprve vařené, pak pečené
Aliisha, 19. 1. 2017, 22.22
To je vážně bomba