Domácí sekaná se špalíčkama a špenátem
Vložil(a): Minnie,27. 6. 2016 10.37
Ingredience:
- K podávání / servírování:
- Zmražený špenátový protlak
- 2ks
- Cibule
- 1ks
- Česnek
- 4stroužek
- Sůl, mléko
- 1množství dle chuti
- Vejce
- 4ks
- Na přílohu:
- Brambory
- 1kg
- Hrubá mouka
- 300g
- Krupička
- 30g
- Vejce
- 2ks
- Sůl
- 1množství dle chuti
- ostatní:
- Mleté maso
- 1/2kg
- Rohlík
- 1ks
- Mléko
- Na namočení rohlíku
- Malá cibule
- 1ks
- Česnek
- 3stroužek
- Vejce
- 1ks
- Sůl, pepř, majoránka
- 1množství dle chuti
- Strouhanka
- Na zahuštění
SEKANÁ: Rohlík nakrájet na malé kostky a namočit do mléka. Maso dát do misky, okořenit, přidat rozmočený rohlík, vejce, prolisovaný česnek a cibuli nakrájenou na drobno. Podle potřeby zahustit strouhankou - aby masová směs nebyla moc řídká a mazlavá, pak by se v troubě rozjela.. Vše pořádně promíchat a vytvořit váleček, který se dá na pekáč. Povrch potřít rozšlehaným vejcem a péct na 200 stupňů.
ŠPALÍČKY: Brambory uvařit ve slupce, po vychladnutí nastrouhat najemno, přidat mouku, krupičku, vejce a sůl a vytvořit těsto. Pokud se bude lepit, lze přidat ješté mouku. Těsto rozdělit na 4 díly a z každého vyválet hada, odkrajovat špalíčky a jejich konce obalit v hrubé mouce. Házejí se do vroucí osolené vody. Uvařené špalíčky vyplavou na hladinu.
ŠPENÁT: Na oleji osmažit nadrobno nakrájenou cibuli, přidat zmrzlý špenátový protlak, podlít troškou vody a pod pokličkou dusit, dokud se špenát nerozmrazí. Chvilku povařit, osolit, přidat prolisovaný česnek, trochu mléka a zahustit rozšlehanými vejci.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (14 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 10. 1. 2019, 9.59
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 22. 11. 2018, 14.58
Výborné, také musím vyzkoušet
Fuga, 13. 2. 2018, 22.20
ty špalíčky musím zkusit
Aliisha, 21. 1. 2017, 21.37
Špalíčky vyzkouším
Petra Schoberová, 2. 7. 2016, 11.47
super