Holandský mletý řízek se sýrem

zobrazeno1285×

Vložil(a): MiskaTekk,2. 7. 2016 1.59

30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

mleté maso
600g
sýr eidam-nastrouhat nahrubo
300g
vejce
1ks
smetana na šlehání
250ml
muškátový oříšek,sul,hladká mouka a strouhanka
1ks

Mleté vepřové maso osolíme, ochutíme dle potřeby nastrouhaným muškátovým oříškem, kterým nešetříme a poctivě do masa vmícháme smetanu a syrové vejce. Jakmile se směs spojí v celistvou světlou hmotu, dáme odpočinout do chladu na cca jednu hodinu.Poté si nastrouháme na hrubém struhadle sýr a jen spojíme s masovou směsí. Z hotové směsi tvoříme stejně velké koule, které poté v dlani uplácáme do oválu a uprostřed hranou ruky uděláme po celé délce rýhu, a to proto, aby se nám řízek při smažení uprostřed neměl tendenci nafukovat a zůstal tak po celé ploše stejně vysoký.Takto připravené mleté řízky obalujeme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vejci a jemně prosáté domácí strouhance.Smažíme ve vyšší vrstvě dobře rozpáleného oleje a podáváme nejlépe s bramborovou kaší a tatarskou omáčkou.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (12 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Bap, 16. 1. 2021, 20.17

Tohle můžu dělat pořád dokola a nikdy se neomrzí

nancy, 22. 11. 2020, 22.40

Už jsem dlouho nedělala, budu se muset polepšit a udělat.

Žofinka

Žofinka, 9. 1. 2019, 20.32

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 22. 11. 2018, 16.16

Výborné, také musím vyzkoušet

Mildret, 1. 6. 2018, 13.22

Holanďany bych měla podle chlapa dělat každý den

Fuga

Fuga, 13. 2. 2018, 21.42

když je dělaný doma, tak ano

Baruška07, 2. 12. 2017, 13.45

Miluji toto jidlo

Aliisha

Aliisha, 21. 1. 2017, 21.35

S tatarkou a kyselou okurkou!

Kamila Pecharová, 15. 12. 2016, 22.25

Tak jsem ho dnes "prubla" a moc nám chutnal díky

Zdeňka S., 21. 8. 2016, 0.35

Ten je výborný, navíc s bramborovou kaší ,

© 2013 -2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů