Holandský řízek se sýrem
zobrazeno1826×
Vložil(a): Karin Boušková,17. 1. 2016 8.12
Příprava
- Mleté vepřové maso osolíme, ochutíme dle potřeby nastrouhaným muškátovým oříškem a poctivě do něj vmícháme smetanu a syrové vejce. Jakmile se směs spojí v celistvou světlou hmotu, dáme odpočinout do chladu na cca jednu hodinu. Poté si nastrouháme na hrubém struhadle sýr a jen spojíme s masovou směsí.
- Z hotové směsi tvoříme stejně velké koule, které poté v dlani uplácáme do oválu a uprostřed hranou ruky uděláme po celé délce rýhu, a to proto, aby se nám řízek při smažení uprostřed neměl tendenci nafukovat a zůstal tak po celé ploše stejně vysoký. Takto připravené mleté řízky obalujeme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vejci a jemně prosáté domácí strouhance.
- Smažíme ve vyšší vrstvě dobře rozpáleného oleje.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (17 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 16. 1. 2019, 10.54
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 18. 11. 2018, 11.42
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 16. 4. 2018, 11.55
když se udělá doma, tak proč ne, ale v restauraci nee
Aliisha, 19. 1. 2017, 22.21
Bramborová kaše a tatarka a je to kompletní
Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 22.28
hned bych si dala, už vím co budu vařit