Segedínský guláš

zobrazeno 2313×

Vložil(a): szendrejka, 3. 1. 2018 8.19

Bez vajec více než 2 hod. složitější

Ingredience:

vepřové maso
500 g
Kysané zelí nejlépe domácí
700 g
Cibule větší
1 ks
Kysaná smetana
150-200 ml
Hladká mouka
20-30 g (Podle toho, jak máte rádi hustý)
Sádlo
40-50 g
Sůl, pepř, uzená červená mletá paprika
- množství dle chuti
Bobkový list
3 ks

Na sádle osmažíme cibuli na kostičky a k ní přidáme na kostičky nakrájené maso. Osmahneme, důkladně, přidáme mletou papriku, sůl, pepř, bobkové listy, podlijeme a dusíme do poloměkka. 

Přidáme zelí, my máme raději víc, ale záleží na každém z vás ? pokud je potřeba, přidáme vodu nebo vývar a opět dusíme. Až je zelí i maso měkké, zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Pokud je třeba přisolíme, připepříme a ještě provaříme mouku.... cca 15-20minut.

Podáváme klasicky s knedlíkem nebo u nás máme rádi i jen tak či s chlebem ?

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (20 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

annahb, 7. 1. 2022, 19.56

také děláme celkem často

babca216, 27. 1. 2021, 19.14

Segedyn dělám často , je u nás oblíbený

Bap, 25. 11. 2020, 17.25

Má oblíbená klasika která se mi nikdy nepřejí

Ladka Tom Berenreiterovi, 27. 9. 2020, 14.31

lakave

mikjana, 10. 9. 2020, 19.14

Segedínský guláš je vynikající, dělávám ho často.

mikka27

mikka27, 21. 5. 2020, 13.54

Klasika, moc dobrý gulášek

Sarka6, 3. 2. 2019, 18.20

Zkusím

Mygara

Mygara, 6. 1. 2019, 13.52

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 5. 8. 2018, 7.13

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mildret, 1. 6. 2018, 11.08

Dlouho jsem neměla segedín. Doma ho nevarim protože bych ho jedla sama.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů