Vepřová kýta a špenátové noky
zobrazeno 2038×
Vložil(a): LBM, 15. 11. 2021 10.46
Kýtu omyjeme a naložíme do koření.
Necháme dvě hodiny marinovat. Podlijeme mírně vodou.
Poté pečeme na 180 stupňů do změknutí, občas maso otočíme nebo podlijeme výpekem.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme.
Nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme vejce, sůl a hrubou mouku, a uděláme těsto.
Z těsta odkrajujeme kousky a přimáčkneme je vidličkou.
Ihned vaříme v osolené vodě, dokud nebudou noky plavat.
Uvařené noky scedíme.
Na pánvi si osmažíme na oleji cibuli a přidáme sekaný špenát, ochutíme pepřem, solí a česnekem.
Zalijeme smetanou a vaříme do zhoustnutí.
Noky smícháme se špenátem a podáváme.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (7 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Svatlankanovak, 21. 4. 2022, 14.51
Miluju noky se špenátem. Určitě uvařím. Vypadá to moc lákavě.
patricia077, 22. 11. 2021, 16.34
Občas si dáme