Vepřové maso v mrkvi s hráškem

zobrazeno 4917×

Vložil(a): Minnie, 18. 8. 2021 18.27

Bez vajec do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

Vepřová kýta
1 kg
Mrkev
1 kg
Hrášek (libovolně, čerstvý, sterilovaný, mražený...)
0,5 kg
Sůl, pepř, citronová šťáva
1 množství dle chuti
Cibule
2 ks
Máslo
1 lžička
Mouka a voda
Na jíšku
Cibuli nakrájet na jemno. Mrkev očistíme a nakrájet na kolečka. Maso nakrájet na kostky. Cibuli zpěnit na oleji, přidat kostky masa, chvíli restovat. Potom přisypat mrkev, promíchat a podlít vodou. Osolit, opepřit. Když je maso poloměkké, přidat hrášek, citronovou šťávu. Dovařit do měkka. Nakonec maso s hráškem a mrkví zahustit moukou rozmíchanou v troše vody a zjemnit kouskem másla. Krátce povařit a odstavit. Podávat s vařenými brambory.
Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (5 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Zdeňka S., 1. 12. 2022, 9.47

Tohle máme moc rádi

annahb, 24. 11. 2021, 16.29

dělává přítel a moc nám chutná

Evanessa, 9. 11. 2021, 9.40

S hráškem jsem ještě nezkoušela, musí to být výborný.

Úča, 4. 9. 2021, 22.01

Znám a vnučky mají rády ...ovšem bohužel já ne.

mikjana, 22. 8. 2021, 12.36

Dělávám bez hrášku, někdy musím vyzkoušet i s hráškem.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů