Vepřové medailonky na zelenině s bramborovými trojhránky
Vložil(a): spinkalek,2. 6. 2015 8.32
Do hrnce dát trochu oleje a na jemno nakrájené 2 cibule, které necháme „zesklovatět“. Vepřové medailonky naklepat, opepřit, osolit a orestovat na cibuli z obou stran, aby se maso „zatáhlo“.
- Pak zalít vývarem (bujonem), přidat nakrájenou kořenovou zeleninu, osolit, opepřit a nechat podusit. Později jsem přidala ještě trochu pokrájeného pórku. Když je zelenina poloměkká, tak omáčku zahustit (mouka rozkvrdlaná ve vodě), dochutit, dle vlastní chuti (dosolit, dopepřit) a ještě produsit.
- Bramborové trojhránky, jsou vlastně obyčejné bramborové knedlíky, jen s tím rozdílem, že jsou ve vodě vařené menší válečky, které jsem na talíř příčně rozřízla.
Knedlíky:
- Brambory nastrouhat, udělat důlek do něj rozklepnout vejce, které se osolí, aby zůstalo krásně žluté, poté osolit i trochu brambory a přidá se mouka. Vypracuje se hladké husté těsto. Poté se vyválí válečky, které už jen uvaříme ve vodě.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 20. 1. 2019, 8.59
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 12. 11. 2018, 18.00
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 6. 6. 2018, 21.18
přiloha je moc zajímavá
Aliisha, 19. 1. 2017, 22.04
To bude dobré. Na způsob svíčkové
Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 8.10
super, moc dobré
lenkamaresova, 6. 12. 2015, 22.01
Luxusní recept.