Vepřové medailonky s houbami a jablky.
Vložil(a): Lucie2, 27. 10. 2014 9.02
1 V pánvi rozehřejte 2 lžíce másla a opékejte vepřové medailonky 2–3 minuty po každé straně. Osolte, opepřete, zabalte do alobalu a uchovejte horké.
2 V jiné pánvi rozehřejte 1 lžíci másla a opékejte plátky jablek 5–7 minut, až trochu změknou.
3 Mezitím v pánvi po mase rozehřejte zbytek másla a opékejte na něm šalotku a houby asi 5 minut; také by měly změknout. Zalijte cidrem a calvadosem, zvyšte plamen a za stálého míchání vařte 3–5 minut, až se tekutina zredukuje na polovinu. Vmíchejte crème fraîche, ztlumte, vraťte do pánve maso a na mírném plameni prohřívejte 2 minuty, případně dosolte a opepřete. Přendejte do servírovací nádoby, přidejte jablka a posypte pažitkou.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (14 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 30. 1. 2019, 13.21
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 28. 6. 2018, 19.58
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Aliisha, 16. 1. 2017, 20.54
Teda ze cideru jsem ještě nevařila
Petra Schoberová, 2. 12. 2016, 21.44
s jablickem hmm to muze byt dobré
jitkamety, 29. 2. 2016, 14.41
mnam
lenkamaresova, 6. 12. 2015, 21.24
Hmmmm....úžasné.