Hovězí srdce s pikantní dýňovo - moravankovou omáčkou
Vložil(a): luciusmius, 30. 1. 2016 21.14
Srdce očistíme od krevních sraženin,dáme do hrnce, nejlépe tlakového, přidáme kořenovou zeleninu, koření a sůl. Zalijeme litrem vody a pod tlakem vaříme cca 50minut doměkka. Po ochlazení hrnec otevřeme a srdce nakrájíme na silnější plátky. Část vývaru odebereme a v hrnci necháme 500ml. Obsah sklenky s Moravankou bez chilli papričky dáme do cedníku, propláchneme vodou a přemístíme do tlakového hrnce k vývaru. Přidáme na větší kousky nakrájenou dýni, plátky srdíčka a opět pod tlakem vaříme 10minut. Poté plátky srdíčka z hrnce vyndáme a dáme stranou. Vše v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme a naředíme smetanou na konzistenci omáčky. Necháme projít varem, podle potřeby dochutíme solí a podáváme s plátky srdíčka. Na přílohu se hodí knedlík nebo rýže. Komu vadí ostřejší jídlo, může Moravanku nahradit Kunovjankou(270g), která se dá použít i s nálevem.Pokud má dýně hezkou, nepoškozenou slupku, nemusíme ji loupat. Stačí ji důkladně kartáčkem očistit pod tekoucí teplou vodou.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (13 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 15. 1. 2019, 13.42
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 18. 11. 2018, 19.43
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 16. 4. 2018, 9.10
zajímavé, já dělám jen čistě dýnovou, ale moravanka tomu dodá chut
Aliisha, 20. 1. 2017, 20.59
Netradiční, ale lákavá kombinace.
nikihiphop, 12. 3. 2016, 18.43
Dobrá kombinace pro chuťové pohárky