Játra na pomerančích
Vložil(a): veru.veru, 29. 1. 2015 17.33
1. Játra nakrájíme na silnější plátky a potřeme hořčicí a poprášíme hrubou moukou.
2. Na rozpáleném tuku opečeme játra tak, aby získala křupavou kůrku a zároveň se propekla.
3. Nakonec je osolíme, vyjmeme a uložíme do tepla.
4. Výpečky na pánvi zalijeme vroucí vodou, scedíme přes síto, vrátíme na pánev a přilijeme trochu oleje.
5. Jeden pomeranč oloupeme a rozebereme ho na měsíčky.
6. Z druhého vymačkáme šťávu, kterou smícháme s vypečenou šťávou.
7. Přilijeme deci bílého vína a prohřejeme, nevaříme!
8. Na talíře klademe plátky jater, přeléváme omáčkou a zdobíme kousky pomeranče, nebo čerstvými bylinkami – koprem, bazalkou, petrželkou
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (17 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 27. 1. 2019, 9.55
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 6. 11. 2018, 20.54
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Aliisha, 19. 1. 2017, 20.52
Hm, netradiční kombinace.
Petra Schoberová, 4. 12. 2016, 21.28
vypada to dobře
jitkamety, 27. 2. 2016, 9.10
zajimavy recept