Přesnáky
Vložil(a): Lucie2, 16. 10. 2014 19.07
Brambory uvařte ve slupce do měkka a nechte je zcela zchladnout. Teprve pak je oloupejte a nastrouhejte na jemné straně struhadla, přidejte k nim mouku a sůl a vypracujte elastické těsto. Postupně z něj vyválejte tenké placky a opečte je nasucho na pánvi. Lokše potírejte sádlem, skládejte na sebe a nechte zapařit. Potřete je sádlem a udržujte teplé. Játra pokrájejte na plátky, okmínujte a obalte v hladké mouce. Cibuli osmahněte na sádle, přidejte játra a z obou stran je opečte, pak je osolte, opepřete a chvíli prohřejte. Zabalte do lokší a podávejte.
Tip - Přesňáky podávejte vždy teplé, nejlépe s půllitrem piva.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (22 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 31. 1. 2019, 9.46
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 25. 4. 2018, 13.33
lokše jsou výborné
Aliisha, 15. 1. 2017, 21.10
Neznám, ale vypadá to opravdu lákavě.