Houbová omáčka s tofu
Vložil(a): Blankasiro, 18. 10. 2016 20.11
Ingredience:
- sušené nebo čerstvé houby
- 350 g (2-3 hrsti)
- máslo
- 50 g
- hladká mouka
- 3 lžíce
- zeleninový vývar
- 800 ml (může být i voda, kde se máčely houby + bujon)
- cibule najemno
- 1 ks
- tofu přírodní
- 200 g
- kmín
- 1 množství dle chuti
- citronová šťáva
- 1 ks
- hořčice
- 1/2 lžička
- bílý pepř
- 1 množství dle chuti
- ocet
- 1 množství dle chuti
Houby nakrájejte/nalámejte na menší kousky, namočte na hodinu do vody, poté slijte (vodu si nechte, viz ingredience) a nechte okapat na cedníku. V hrnci rozehřejte máslo, zaprašte moukou a za stálého míchání připravte jíšku. Po chviličce opékání mouky (nesmí zhnědnout) zalijte vývarem a na mírném ohni vařte asi půl hodiny (či po dobu přípravy hub). V jiném hrnci či větší pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova (asi 8 minut). Přidejte kmín a houby a pod pokličkou poduste 10 minut. Přidejte základ z jíšky a opět na mírném plameni vařte asi další čtvrthodinu. Mezi tím si připravte silken tofu - nadrobte ho do misky, přidejte šťávu z citronu, hořčici, trochu oleje, příp. i umeocta. Vše rozmixujte do hladka. Krém vmíchejte do omáčky, dochuťte octem, pepřem a solí. Před podáváním posypte nekadeřavou petrželí.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (24 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 13. 5. 2020, 19.40
Tak na to bych měla hned chut, vypadá to moc dobře.
Trendyterka, 27. 8. 2019, 9.40
Vypadá opravdu moc chutně
Žofinka, 20. 10. 2018, 7.12
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
slavuska, 20. 2. 2018, 20.13
Zajimava kombimace,tofu i houby mam rada,ale dohromady jsem jeste nezkousela
Žofinka, 27. 4. 2017, 8.27
vypadá moc krásně a lákavě