Koprová omáčka
Nasekaný kopr mám od léta v mražáku.
V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme jej moukou a orestujeme dorůžova. Růžovou jíšku zalijeme vývarem nebo vodou a povaříme. Stačí 15 - 20 minut, než se rozvaří případné hrudky. Přidáme kopr a trochu mléka a omáčku necháme přejít varem.
Koprovou omáčku ochutíme octem, osolíme a nakonec vmícháme smetanu.
Podávám s vajíčkem natvrdo nebo vařeným hovězím masem a brambory.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (35 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 31. 8. 2020, 22.37
Ta vypadá božsky.
Ketris, 6. 10. 2019, 22.55
Koprovku u nas milujeme..
Trendyterka, 27. 8. 2019, 12.30
S vývarem je nejlepší.