pesto Rosso
Vložil(a): sestricka1989, 1. 9. 2015 10.56
Ingredience
Sušená rajčata100 gParmazán50 gPiniové semínka
lze použít i slunečnicová nebo mandle50 gOlivový olej3 lžíceBazalka
Můžete dát dle chuti i více1 hrstČesnek1 stroužekSůl
parmezán je sám o sobě slaný,ale můžete přidat. Doporučuji hrubozrnou1 špetka
Doporučuji kvůli bazalce NEDÁVAT do mixéru nebo kovového hmoždíře. Bazalka se nesnese s kovem a poté hořkne !!
Ingredience rozmělněte v hmoždíři do kašičky. Pokud se nedaří přilijte více oleje. Nebojte ničemu to nevadí.
Pro skladování doporučuji skleněné nádoby s víčkem. V lednici vydrží 1-2 týdny (pokud dříve nesníte :-D ) Po vložení zalijte ještě olejem tak,aby vznikla cca 10mm vrstva nad pestem. Olej slouží společně se solí a česnekem jako konzervant. Pokud pesto odeberete zase zalijte olejem nebude se tak rychle kazit.
Doporučení: aby bazalka nečernala nechte ji po opláchnutí pořádně oschnout. Vydrží pak déle zelená.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (30 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 22. 5. 2020, 19.18
Tak toto neznám, vyzkouším.
Ketris, 6. 10. 2019, 20.51
Tohle vubec neznam, rada vyzkousim
Trendyterka, 27. 8. 2019, 10.16
Tento recept se mi moc líbí
Žofinka, 19. 1. 2019, 11.06
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané