Rajská omáčka
Vložil(a): Berenike,14. 11. 2014 18.01
Nejprve si připravíme rajčátka, a to tak, že asi deset rajčat spaříme horkou vodou a oloupeme. Následně tyčovým mixérem rozmixujeme tak, že nám vznikne pyré.
V hrnci si rozpustíme máslo, můžeme to vylepšit ještě trochou oleje. Přidáme cibulku a dozlatova orestujeme. Na ovonění přidáme už v tuto chvíli koření. Pochvíli zaprášíme hladkou moukou a vytváříme jíšku. Jakmile se nám vše krásně spojí přidáváme rajčátka (pyré) a vznikne nám hustá hmota do které přilíváme buď masový vývar, pokud nemáme, tak jen vodu. Do směsi přidáme sůl a také cukr. Povaříme asi deset minut a můžeme servírovat například s těstovinami, knedlíkem, brambory - jak je libo :) K této úžasné omáčce se hodí hovězí maso, masové kuličky, či plněné papriky. :)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (36 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 31. 8. 2020, 22.32
Rajskou dělávám ráda.
Ketris, 6. 10. 2019, 22.53
U nas je velmi oblibena, hlavne v ni musi byt tuna cukru ?
Trendyterka, 27. 8. 2019, 12.42
Klasika tu mají rádi opravdu skoro všichni
Ketris, 6. 10. 2019, 22.53
Jojo, tu tam davam taky