Svíčková omáčka
Kus masa (hovězí, vepřové) prošpikuju slaninou a posolím, na dno kastrolu dám nakrájenou cibuli a slaninu, na ni položím maso, okolo naskládám nakrájenou mrkev, petržel, celer, nové koření, bobkový list, uzavřu kastrol a dám do lednice chvíli odležet. Nejlépe přes noc. Maso další den podleju vodou a dám péct. Teď častěji přeložím do tlakového hrnce a dusím. Až maso změkne, tak jej vytáhnu z hrnce, dám bokem, vyberu bobkový list a nové koření. Ponorným mixérem rozmixuju na hustou omáčku. Smetanou pak rozředím a zjemním. Dochutím citronovou štávou, solí případně cukrem. Nezahušťuju moukou, zahustí ji rozmixovaná zelenina.
Ke svíčkové dělám domácí karlovarský knedlík. Podávám se smetanou a brusinkama.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (33 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 31. 8. 2020, 22.33
Vypadá úžasně, hned bych si jí dala.
Ketris, 6. 10. 2019, 22.54
Delavam ji dost podobne
Trendyterka, 27. 8. 2019, 12.41
Nevím proč u nás svíčková moc oblíbená není .