Bezový rosol
Vložil(a): szendrejka, 23. 6. 2017 21.28
Bezové květy (v receptu píšou 30 květů - já dala asi 100 :))) - čím víc, tím líp) 2 ks očištěného a nakrájeného citrónu zalijeme 2,5 až 3 litry vody.
Tohle už bohužel dělám tak nějak od oka :)
Přivedeme k varu a asi 5 minut povaříme. Odstavíme a necháme do druhého dne.
Pak přes plátno přelijeme/přecedíme a přidáme 3 želírovací cukry.
Vaříme do zhoustnutí-zkouším na malém talířku a dám na chvíli do lednice.
Naplníme čisté sklenice, nedávám víčkem dolu, ale kdo chce může... jde o zvyk. Mě to přijde zbytečné.
No a máme hotové. Budete hodně překvapené chutí, já se zamilovala :)))
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (19 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 23. 10. 2020, 20.05
Vypadá to krásně. Bez používám sušený a krásně voní.
Ketris, 29. 10. 2019, 21.37
Tak tohle vidim teda prvne
Trendyterka, 26. 8. 2019, 16.12
Zajímavý recept . Jenom netuším k čemu je to dobré
Mygara, 23. 12. 2018, 18.15
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 6. 9. 2018, 21.58
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 27. 12. 2017, 6.39
To musím vyzkoušet, výborný nápad