Domácí jahodová marmeláda
Vložil(a): MiskaTekk,2. 7. 2017 2.13
Očištěné jahody dáme do kastrolu a rozmačkáme. Pokud nechceme mít v marmeládě kusy ovoce, můžeme jahody rozmixovat(já mixovala) Do jahod přisypeme cukr smíchaný s želírovacím prostředkem (například Gelfix...) a vše za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí, přivedeme k varu.Pak teplotu ztlumíme, aby nám marmeláda příliš nebublala a nepěnila a vaříme cca 2-3 minuty. Případnou pěnu můžeme lžící odebírat stranou na talířek. Jestliže máme rádi marmeládu kyselejší, k cukru přidáme 1-2 lžičky kyseliny citronové.Ještě vařicí marmeládu nalijeme do čistých a suchých skleniček (například od přesnídávek...) a dobře uzavřeme. Skleničky otočíme dnem vzhůru a necháme je tak cca 10 minut, pak je otočíme zpět a necháme zcela vychladnout.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (29 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 16. 8. 2020, 16.00
Mám pár skleniček na zimu. Vońavá marmeláda
Ketris, 29. 10. 2019, 22.38
Nej! U nas ji davame snad na vsechno
Trendyterka, 26. 8. 2019, 18.08
Nejlepší marmeláda co znám