Domácí pickles
Vložil(a): szendrejka,23. 2. 2016 23.03
Mléčně kvašená zelenina byla už jídlem našich předků.
Každý rok nakládáme do 40litrového zeláku zelí na zimu a teď jsem si řekla, že to zkusím ještě trochu jinak, tak jak to dělávaly naše babičky.
Domácí PICKLES začíná být čím dál populárnější, ale především se vracíme k něčemu, co je našemu tělu prospěšné...a to je fajn!
Já si vzala jen to, co doma zrovna bylo, zelí, mrkev a cibule, (přidala bych i křen, ale kvůli dětem nemůžu).
A tady je výsledek.... Vše nakrájíme na nudličky, popřípadě nastrouháme, jemně zasolíme a promícháme. Do zelí dáváme i kmín, tady jsem nedala. Natlačíme to do připravené nádoby, prosím vybírejte sklo nebo keramiku, s plastem mám špatné zkušenosti(nasákne to ošklivou pachuť plastu a můžete vše vyhodit).
Necháme cca 3dny v teple stát a konzumujeme(u nás mizí i dříve:) )
Ideální je pickles jíst po těžkém jídle nebo během něj, pomáhá nám těžké jídlo lépe trávit ;-)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (22 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
WeruskaSK, 13. 3. 2021, 15.50
to je vlasnte klasicka kysla kapusta ale nieco si tam este pridala?
Trendyterka, 27. 8. 2019, 9.42
To zní dobře . Díky za tip
Žofinka, 14. 1. 2019, 21.10
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 27. 4. 2017, 15.39
zajímavé, také o tom slyším prvně
Aliisha, 30. 12. 2016, 16.14
O tomhle slyším poprvé.
Fuga, 5. 12. 2016, 21.04
já myslela, že se pod tím budou schovávat nakládačky a ono zelí