Dýňový džem s karamelem
Vložil(a): skřítek, 2. 9. 2016 8.32
Dýni rozkrojte na poloviny, vydlabte semena a pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 45 minut nebo dokud dýně úplně nezměkne. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Lžící vydlabejte dužinu a vložte do mixéru. Rozmixujte na hladké pyré, které přelijte do rendlíku. Přilijte citrónovou šťávu, vanilku a chvilku nechte vařit. Poté odstavte.
Do jiného hrnce vsypte cukr a nechte jej rozpustit. Doveďte k varu a na mírném ohni nechte probublávat, bez míchání. Nechte karamel dojít k jantarové barvě, poté vypněte. Ihned nalijte k dýňové směsi. Dávejte pozor, bude to dost bublat. Poté vraťte rendlík se směsí ještě na minutku na plotnu a za stálého míchání povařte. Plňte ještě horký džem do čistých sklenic a dobře uzavřete. Otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (19 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Trendyterka, 26. 8. 2019, 22.20
To musí být hodně zajímavá chuť .
Žofinka, 4. 11. 2018, 5.38
jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
L.janicka.l, 17. 6. 2017, 7.00
Urcite chutny
Aliisha, 29. 12. 2016, 21.54
Netradiční, ale zajímavá kombinace.
Petra Schoberová, 7. 12. 2016, 6.42
super