Džem de luxe
Vložil(a): veru.veru,4. 12. 2014 16.25
Nasbírejte ovoce (např. višně, třešně, rybíz, angrešt, meruňky..).
Omyjte a očistěte, větší ovoce nakrájejte na menší kousky.
Dejte do hrnce a vařte.
Dávejte pozor, aby se Vám ovoce nepřipálilo, ani neplavalo ve velkém množství vody. Džem je hotový, až má džemovitou konzistenci, neměl by být moc tekutý, pokud je, vařte déle bez pokličky.
Dle chuti přidejte nebo nepřidejte cukr.
Skleničky a víčka si vyvařte a džem do nich přelijte, zavřete a postavte na víčko. Tak se vytvoří potřebný podtlak a džem se vám dlouhá léta nezkazí.
Tip:
Ovoce můžete různě kombinovat, přidávat koření, bylinky experimentovat jako ve středověké laboratoři.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (23 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
WeruskaSK, 14. 3. 2021, 0.09
takto to presne robim, bez chemie, takto je to najlepsie
Trendyterka, 27. 8. 2019, 11.01
Domácí je vždycky nejlepší
Žofinka, 28. 1. 2019, 13.48
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
WeruskaSK, 23. 8. 2018, 1.26
netreba uz strerilizovat?
Mygara, 25. 4. 2017, 15.49
bez petózy je nejlepší
iva.t, 24. 3. 2017, 20.16
Domácí je prostě domácí, to je marný.