Gyros tousty z cukety - sterilované
Vložil(a): Teryk92,22. 8. 2019 20.48
Na tousty použijeme mladé cukety, které nebudeme loupat, pouze je omyjeme a pokrájíme na 2-3milimetrové plátky.
2
V kastrolu s širokým dnem rozpálíme olej a na něm orestujeme na kostičky pokrájenou cibuli dosklovata. K cibuli přidáme pokrájenou cuketu a zprudka restujeme za občasného zamíchání. Až nám cuketa zmenší svůj objem zhruba o čtvrtinu, přidáme nasekaný česnek, protlak, cukr, gyros koření a ještě chvíli restujeme, pak přidáme dle chuti sůl nebo sojovou omáčku a hustotu zredukujeme vodou (pár lžic) tak, aby nám vznikla nepříliš řídká (kašovitá) směs, která se bude dobře roztírat.
3
Horkou směsí naplníme malé skleničky (například od přesnídávky, jogurtů...), dobře uzavřeme a sterilujeme od doby varu cca 10 minut.
4
**Je důležité** použít kastrol (hrnec) s širokým dnem, aby se nám ve vysoké vrstvě cuketa nezačala dusit a nezměkla víc než je nutné! Nesolíme dřív, než je orestovaná, aby nepouštěla vodu! Pokud použijeme celých 25 g gyros koření, bude směs lehce pikantnější.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (29 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
WeruskaSK, 12. 3. 2021, 23.20
robila som cuketove leco zavarane, mozno by sa to dalo takto tiez pouzit, dik za tip
70dandule70, 4. 3. 2021, 13.54
Recept láká k vyzkoušení, určitě to bude dobrý
Ladka Tom Berenreiterovi, 27. 9. 2020, 18.04
zajimave, zkusim
Kateřina Fárová, 29. 8. 2020, 21.25
Zajímavý recept, musí být moc dobrý.
jitka46, 4. 5. 2020, 1.54
to by mohlo být docela chutné, někdy to snad vyzkouším