Hrušková povidla
Vložil(a): szendrejka,29. 9. 2017 9.21
Hrušky si oloupeme a nakrájíme. Pokud máte pomocníky jako já, je to ideální ?
Na mírném ohni začneme - za stálého míchání - hrušky dusit. Jakmile pustí šťávu, necháme probublávat. Pokuste se, aby se vypařilo co nejvíce vody. Když se vám bude zdát, že je voda vypařená, můžete hrušky rozmixovat ponorným mixérem. A přisypeme cukr, tady záleží na vás. Buď dáte rovnou želírovací, já ho používám raději, protože želírovací látka je už v něm a cukru je tam mnohem méně ? A množství je vždy podle ovoce, spíše dávám více ovoce a míň cukru ? Tak a teď se snažíme vyvařit co nejvíce vody. Bohužel je potřeba dost často míchat, ráda se připalují, ale za tu výdrž to stojí ?
Nandáme do sklenic a nemusíme už zavařovat ?
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (24 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 4. 3. 2021, 13.47
moc dobré jsou,vyzkoušíme
mikka27, 2. 6. 2020, 1.54
Moc dobré třeba na koláče.
Trendyterka, 26. 8. 2019, 16.46
Super. Můžou být dobrá
Mygara, 3. 1. 2019, 9.45
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 31. 8. 2018, 10.59
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané