Hruškový kompot
Vložil(a): szendrejka,19. 9. 2017 21.16
Hrušky oloupeme, nakrájíme a plníme do sklenic. Zalijeme nálevem, který je neutrální snad na všechno ovoce ?
Na 5 litrů vody dávám 2 kg cukru, 4 badyány a asi 6 hřebíčků. Kdo má rád sladší nálev, přidá cukr. U nás nemusíme moc cukru - tohle je tak akorát. Nálev povaříme 1 minutu a do sklenic dáváme vlažný.
Slkenice sterilizujeme na 80 stupňů na 20 minut.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (24 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
WeruskaSK, 12. 3. 2021, 23.34
ano robievame, mnamka velka, ale bez cukru uplne
70dandule70, 4. 3. 2021, 13.53
máme rádi,i z jablek
Kateřina Fárová, 29. 4. 2020, 22.22
Tak ty zavařuji hodně.
Trendyterka, 26. 8. 2019, 16.49
Ten jsem zatím jedlá jen kupovaný