Jahodová marmeláda
Vložil(a): szendrejka,19. 6. 2016 22.32
Jahody očistíme a zbavíme všeho zeleného :)
Dáme je do hrnce, přidáme želírovací cukr (používám tyhle tři značky, které jsou na fotce, se všema mám dobrou zkušenost, ovoce dávám víc než je v návodu - aby to bylo přeci lepčejší :)) )
Potom už nemusíte přidávat vůbec nic. Což je perfektní.
Jakmile ovoce změkne, rozmixuju ho ponorným mixérem a nechám mírně vařit do dané hustoty.
Zkouším tak, že kápnu trošku na talířek a dám ho na chvíli do lednice. Jakmile je tuhá, naleju jí do sklenic, zavíčkuju a nechám přikryté do druhého dne. (dávám dvě utěrky)
Neotáčím dnem vzhůru!!! Proč si patlat víčko ;) ono se víčko zatáhne i tak, marmeláda je dost horká ;)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (17 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
WeruskaSK, 13. 3. 2021, 15.43
robim iba s cukrom, niet nad jahodovy domaci dzem, mnam
Trendyterka, 27. 8. 2019, 0.28
A já bych si k ní dala lívance
Žofinka, 10. 1. 2019, 22.10
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Aliisha, 29. 12. 2016, 23.05
Já tam dávám ještě větší kousky jahod. Víc nám to chutná.
Fuga, 5. 12. 2016, 21.15
my si chodíme sbírat jahody do jahodárny