Kandovaný zázvor
Zázvor oloupeme a nakrájíme na slabší kolečka.
Dáme do kastrůlku, zalijeme vodou a přivedeme k varu a na mírném ohni necháme přibližně jednu hodinu vařit. Zázvor by měl změknout. Chceme-li mít výsledný kandovaný zázvor méně pikantnější a méně výrazný tak v této fázi vaření vyměníme několikrát vodu.
Ze zázvoru slijeme vodu.
400 g cukru a 200 g vody svaříme. Když je cukr rozpuštěný přidáme zázvor, přiklopíme pokličkou tak že necháme mezeru, aby mohla unikat pára a takto necháme na mírném ohni vařit jednu hodinu.
Po hodině vaření odkryjeme pokličku a vaříme další hodinu až hodinu a půl na mírném ohni dokud se neodpaří téměř všechna voda. Po uvaření dáme zázvor oschnout na plech vyložený pečícím papírem. Vytvoří-li se na zázvoru tvrdý zkrystalizovaný cukrový potah, ještě teplý ho z jednotlivých částí zázvoru odstraníme. Jednotlivé dílky zázvoru by měli připomínat gumové bonbóny.
Zázvor můžeme ještě obalit v cukru.
Ochucený zkrystalizovaný cukr, který nám zbyl rozdrtíme a můžeme použít při jiných receptech.
Kandovaný zázvor skladujeme v uzavřené nádobě.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (23 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
WeruskaSK, 13. 3. 2021, 20.47
do takeho perniku to moze byt fajn prisada
Trendyterka, 27. 8. 2019, 10.57
Používala jsem na čaj když nebyl čerstvý .
Žofinka, 28. 1. 2019, 12.22
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 25. 4. 2017, 16.37
musí být výborný
Aliisha, 30. 12. 2016, 16.28
Jednou jsem měla kupovaný a nebyl nic moc.
Fuga, 5. 12. 2016, 14.52
já jednou zkoušela, ale zplesnivěl mi
Petra Schoberová, 4. 12. 2016, 10.39
miluju zazvor