Kvašáky
Vložil(a): szendrejka,26. 8. 2017 11.11
Do velkých 4l sklenic dáme na dno kůrku chleba a prokládáme postupně okurky, kopr, křen, chilli papričky... dle libosti a chuti ? Ve spoustě receptů je i vinný list. Já mám recept od přítele, který je dělá už léta a tvrdí, že zbytečně bere chuť ? Takže můj první pokus je bez vinných listů a pak uvidím, třeba je tam dávat přístě budu...
Okurky do sklenic zbytečně nepěchujte. Všechny okurky několikrát propíchejte špejlí. Vše se zalije převařenou slanou vodou (na 5 litrů dávám 250g soli) ... přikryjeme sáčkem nebo fólií, omotáme gumičkou a vršek propícháme.
No a už jenom čekáme na teplém a slunném místečku kontrolujeme cca týten až 10 dnů.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (14 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 5. 8. 2020, 0.10
Výborné kvašáky, dělám každý rok.
Ketris, 29. 10. 2019, 22.38
Mnam, ty milujem
Trendyterka, 26. 8. 2019, 17.25
Není nad čerstvé okurky.
Mygara, 29. 12. 2018, 22.52
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 1. 9. 2018, 10.58
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 24. 12. 2017, 2.22
To jsem nikdy nedělala, jen klasické nakládačky
k.o.r.i.n.e.k, 4. 9. 2017, 11.11
Kvašáky jsem nikdy nědělala nebo možná i jo, ale lepší jsou klasické
k.o.r.i.n.e.k, 4. 9. 2017, 11.12
Tak to se nedivím celkově to musí být v hospodě zážitek
Aliisha, 27. 8. 2017, 14.04
Tohle moc nemusím, ale muž ano