Kvašený zeleninový salát Pickles
Vložil(a): Teryk92,7. 4. 2020 19.44
1
Základ tvoří zelí, které nakrouháme, mrkev nastrouháme na hrubším struhadle a cibuli nakrájíme na půlkolečka nebo klidně na kostičky. Pro obměnu můžeme přidat najemno nastrouhaný kousek křenu, nahrubo nastrouhaný kedluben či červenou řepu.
2
Na každý jeden kilogram zeleninové směsi přidáme 1 lžičku soli, podle chuti několik špetek kmínu a hořčičného semínka. Všechnu zeleninu mačkáme a mícháme v míse, dokud nepustí šťávu.
3
Pak vše napěchujeme do sklenice a zatížíme, aby byla zelenina potopená pod puštěnou šťávou. Pokud je šťávy málo a zelenina není potopená, přidáme trochu převařené vody. Vše necháme v teple asi týden kvasit.
4
Takto vykvašenou zeleninu můžeme podávat jako salátovou přílohu k masu nebo přidat do čerstvého zeleninového salátu a podobně. Po vykvašení uchováme zeleninu v lednici, kde vydrží klidně několik týdnů.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (21 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 24. 2. 2021, 15.41
Výborné, také musím vyzkoušet,krásně to vypadá
Trendyterka, 29. 11. 2020, 23.27
Výborný salát k obědu.
Ladka Tom Berenreiterovi, 27. 9. 2020, 17.40
pekny recept, udelam
Kateřina Fárová, 20. 5. 2020, 18.09
Červenou řepu se zelím dělávám, to je lahůdka.
mikka27, 5. 5. 2020, 14.09
Recept přesně pro mě .