Kysané zelí - domácí!!!
Vložil(a): szendrejka, 26. 9. 2016 21.16
Zelí nakrouháme a vkládáme do zeláku, přidáváme cibuli, prosolujeme a přidáváme, kdo má rád i kmín. Tady záleží na chuti. Zelí postupně uducáváme ( kdysi se šlapalo) aby pěkně pustilo šťávu. Nádobu poté uzavřeme a do žlábku nahoře nalijeme vodu, abychom ho utěsnili. No a pak už necháme pracovat přírodní šťávy :)
Asi po měsíci zelí zavařuji do sklenic, abych nemusela pokaždé otvírat celý zelák. Je to výhodnější a mám to vždy na jedno vaření.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (33 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
WeruskaSK, 12. 3. 2021, 22.38
davame este aj bobkovy list, tiez mame takyto sud, este trochu ostalo na nejaky posledny obed
Trendyterka, 26. 8. 2019, 22.19
To by jsme se v paneláku asi udusili. Ale jinak mám kysané zelí ráda
Nechápu, proč byste se měli udusit, já zelí dělám léta a taky bydlím v paneláku, nechávám ho kysat v koupelně,ale ono není cítit, protože v zeláku je okraj plněný vodou proti vzduchu, takže žádný pach neuniká, ,pouze, když ho jednou zaas trochu zatačíte, ale to stačí vyvětrat. a po měsíci ho pokud není mráz dám na balkon a nebo naplním do sklenic. Nedám an něj dopustit. To, co kupujete v obchodě, je dolévané octem a ty pravé vitaminy už nemá.Právě jsem ochutna letošní, bašta a zdraví.
Žofinka, 24. 10. 2018, 10.12
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
slavuska, 14. 1. 2018, 3.28
zelí nesnáším, ale mojí mamce by chutnalo
Marusk, 9. 1. 2018, 13.14
Kdysi jsme dělávali takto zelí v zeláku. Bylo výtečné