Levandulový sirup
Levanduli zalijeme vodou, přidáme na kolečka nakrájený citrón a vaříme asi 5 minut.
Necháme do druhého dne odstát, přecedíme přes plátno nebo plenu. Měla jsem asi 3 litry.
Přidáme 2,5 kg cukru, lžičku kyseliny citrónové a vaříme do konzistence sirupu. Dáme do čistých lahví a uzavřeme. Vydrží i rok....teda u nás se loni vypil jako první.... i oblíbená bezovka byla bez šance :)))
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (21 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
WeruskaSK, 12. 3. 2021, 22.27
recept ukladam, levandulu mam velmi rada, len som este sirup neskusala
mikka27, 23. 10. 2020, 19.57
To jsem ještě nezkoušela. Sirup musí být moc dobrý a vońavý
Trendyterka, 26. 8. 2019, 16.08
Ta nádherná vůně
Mygara, 23. 12. 2018, 16.47
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 6. 9. 2018, 8.13
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 27. 12. 2017, 2.46
Tobudu muset v sezoně zkusit