Nakládané houby v jablečném octu
Vložil(a): vendy.z,10. 10. 2017 9.05
Očištěné houby ( já menší nechávám vcelku a větší krájím na větší kousky) 5 minut povaříme v hodně osolené vodě a necháme okapat.
Svaříme nálev.
Koření dávám přímo do skleniček - na skleničku od Moravanky malý kousek bobkového listu, 1 kuličku nového koření, 5 kuliček pepře (dávám barevný pepř), špetičku tymiánu (čerstvý), 1 jalovec, 1/4 kávové lžičky hořčičných semínek. Můžeme pro ozdobu přidat kolečko mrkve či kroužky cibule. Naplníme houbami, zalijeme teplým nálevem a sterilujeme. Já jen asi 15 minut, aby se sklenice chytly).
Recept je z knížky Koření, houby, víno z roku 1988 a- jen s některými úpravami.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (24 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 4. 3. 2021, 13.51
dělám jen ne v tomhle octě,vyzkouším
Kateřina Fárová, 29. 8. 2020, 21.39
Nakládané houby mám moc ráda.
mikka27, 2. 6. 2020, 1.48
Taky mám naložené z loňska.
Trendyterka, 26. 8. 2019, 16.43
Kéž bych se někdy dostala k tolika houbám abych je mohla i naložit