Nakládaný hermelín
1. Hermelín podélně rozkrojíme na dva stejně tlusté plátky. Plátky po obvodu vyválíme v mleté červené paprice. Pokud chcete pikantnější, můžete použít ostrou papriku. 3 stroužky česneku rozlisujeme a utřeme s kávovou lžičkou grilovacího koření a potřeme jím řeznou plochu a horní část hermelínu. Hermelín vložíme do sklenice.
2. Do sklenice přidáme různě barevné kuličky pepře, nové koření, bobkové listy, feferonku a cibuli nakrájenou na tlusté plátky, oddělenou na jednotlivé kroužky a dva stroužky česneku. Vše zalijeme slunečnicovým olejem opatrně po okraji sklenice.
3. Pokud by začaly např. stroužky plovat, stačí vzít špejli a zatlačit je k hermelínu. Necháme tři dny uležet v chladné místnosti a podáváme s čerstvým pečivem.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (31 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
WeruskaSK, 14. 3. 2021, 16.36
oj, toto nie je nic pre mna
Kateřina Fárová, 20. 11. 2020, 21.08
Nakládaný hermelín mám moc ráda.
Trendyterka, 27. 8. 2019, 11.03
Nemusím ho mít pořád ale jednou za čas prostě neodolám
Žofinka, 30. 1. 2019, 7.52
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané