Nálev na okurky
Vložil(a):k.o.r.i.n.e.k,21. 8. 2017 7.45
Všechny suroviny na nálev povaříme. Umyté okurky dáme do sklenic spolu s cibulí, hořčičným semínkem, mrkví, petrželí, koprem, pepřem, novým kořením a bobkovým listem (petržel a kopr lze vynechat). Sklenice důkladně zavřeme a sterilujeme 20 minut při 80 stupních.
Z těto dávky nálevu budete mít maximálně 20 sklenic, záleží na velikosti sklenic.
Do stejného láku jsem naložila i červené papriky.
Dříve jsem dávala do okurek umělé sladidlo, ale složení není extra, tak už ho nedávám. Přemýšlela jsem nad vhodností stevie ale nejsem si tím jistá, tak jsem zatím u cukru. Klasickou sůl jsem nahradila solí růžovou.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (19 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 5. 8. 2020, 0.18
Přidávám ještě cibuli , kopr
Trendyterka, 26. 8. 2019, 17.25
Zavařené okurky u nás nikdo nechce jíst
Mygara, 28. 12. 2018, 20.56
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 1. 9. 2018, 8.40
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 24. 12. 2017, 5.29
Taky bych zůstala u cukru