Podbělový sirup
zobrazeno4925×
Vložil(a):L.janicka.l,13. 4. 2018 16.57
Množství se odvíjí od toho kolik se najde podbělu, cukr od oka.
Letošní rok jsem se rozhodla kromě podbělového medu, vyzkoušet i sirup. Do sklenice jsem napěchovala podběl který se vrství s několika vrstvami cukru. Když máme hotovo, uložíme na 2 měsíce do chladu a tmy. Po dvou měsících sklenku otevřeme a přecedíme, poupata pořádně vymačkáme. Tekutinu chvilku povaříme a dáme do vyvářené skleničky. Uchovává se v ledničce. Z jedne naložené litrove skleničky by melo byt kolem 200ml tekutiny. Sirup je na kašel a při problemech dýchacích cest. Recept jsem si našla na stránce co se zabývá bylinkama a dávám ho sem teď dokud podběl kvete, kdyby ho chtěl někdo také vyzkoušet, až bude hotový, dám vědět jak dopadl. Jen bych ještě měla zmínit, že tam psali aby kojící, těhotné a malé děti užívali s rozumem v přiměřeném množství (podle nejnovějších studii se jim nedoporučuje vůbec)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (50 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 4. 3. 2021, 13.49
vypadá to dobře a chutně
Kateřina Fárová, 29. 8. 2020, 21.28
Vyzkouším, o podbělovém sirupu jsem ještě neslyšela.
mikka27, 16. 5. 2020, 13.11
Zrovna mám takto naložený jitrocel. Podběl také vyzkouším. Děkuji za tip.
Trendyterka, 26. 8. 2019, 16.38
To vůbec neznám
Mygara, 8. 1. 2019, 10.52
Výborné, také musím vyzkoušet