Rakytníková marmeláda
Vložil(a): szendrejka,31. 8. 2017 8.10
Musím říct, že už chápu, proč vše z rakytníku je tak drahé. Nejenom, že má hodně zdraví prospěšných látek, ale mé ruce dostaly zabrat. Je totiž samý trn :-( Takže sbírat ho, chce odvahu :-)
Měla jsem 1 kg rakytníku, nasypala jsem na něj želírovací cukr 2:1 a nechala vařit. Pustí šťávu a pak se musí propasírovat. Ale jde to kupodivu fakt dobře, to s bezem jsem si užila víc :-)
Pak ho zase vrátíme do hrnce a vaříme do zhoustnutí marmelády.
Kdo má možnost, zkuste, ta chuť je fakt nezaměnitelná ?
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (26 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 2. 8. 2020, 13.38
Tu mám moc ráda, už se těším na sezonu.
koliaska105, 12. 2. 2020, 20.19
Tak to musím vyzkoušet. Díky za tip. Já dělám marmelády každý rok. Dělám hned několik druhů. Občas je ale docela těžké se v nich vyznat, takže to řeším tak, že si na sklenice lepím takovéto samolepící etikety https://www.samolepici-etikety.com/c/etikety-v-roli a popisuji si je.
Trendyterka, 26. 8. 2019, 17.17
Tu bych také ráda ochutnala