Sádlo - domácí :)
Domácí sádlo používám jak na vaření, tak i k výrobě domácích bylinkových mastí.
Proto jsem ráda, když je možnost mít své vlastní "domácí" sádlo, protože vím, že v něm není nic navíc, je jenom čisté.
Sádlo z čuníka si nakrájíme na kousíčky (z kterých jsou výborné domácí škvarečky) a vložíme ho do kastrolu se silnějším dnem. Já nepřidávám nic !!! Žádnou vodu - žádné mléko!!! Je to teda ze začátku pěkná dřina, to umíchat, ale stojí to za to. Sádlo je čisté. A navíc škvarky jsou daleko křupavější :) Jakmile škvarky zezlátnou, je čas slít sádlo do sklenic a nechat ho ztuhnout. No a použití je na nás :) Třeba já si pamatuji, že už jako malá jsem jedla chleba se sádlem a cibulí....
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (30 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
WeruskaSK, 13. 3. 2021, 15.47
uz len toho cunika zohnat hahaha
Trendyterka, 27. 8. 2019, 9.36
Sádlo si kupují na farmářských trzích. Bohužel v bytě by se nám prase těžko pěstovalo
Žofinka, 14. 1. 2019, 10.06
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 9. 3. 2018, 7.16
já tedy podlévám vodou, ale jen trochu na zažátku
iva.t, 24. 3. 2017, 21.45
Domácí sádo používáme snad na vše. Manžel velice často maže na chleba s cibulí.
Aliisha, 30. 12. 2016, 16.12
Domácí je na smažení řízků nejlepší. Mňam