Šípková marmeláda
Ze začátku chci podotknout.... pokud nechcete marmeládu moc kyselou, dejte šípky na den do mrazáku, projdou mrazem, změkknou a jsou sladší, ovšem pak je v nich o malinko míň vitamínů. Takže záleží na vás ?
Šípky si omyjeme, zbavíme "bubáků" a dáme do hrnce. Vodu jsem přidávala ke kilu šípků je originál 2 litry vody, dala jsem ale 1,5 litru. Přivedeme k varu a vaříme 2-5 minut. Necháme schladnout a poté propasírujeme. Přidáme želírovací cukr 2:1 a vaříme do zhoustnutí. Plníme do skleniček - nezavařujeme.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (27 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
WeruskaSK, 12. 3. 2021, 22.28
uz len tie sipky zohnat
mikka27, 2. 8. 2020, 11.25
Ještě jsem nezkoušela. Na podzim si ji taky vyrobím
Ketris, 29. 10. 2019, 21.35
Taky doma delame..
Trendyterka, 26. 8. 2019, 14.54
To si moc ani nedokážu představit jak asi chutná
Mygara, 31. 12. 2018, 19.50
Výborné, také musím vyzkoušet
Jaaaaba, 29. 10. 2018, 8.34
Tento recept mi přijde zvláštní, hlavně to, že by se šípky vaří pouze 2-5 minut. Letos jsme připravovala šípkovou marmeládu poprvé, ale úplně jinak. Docela dlouho jsme musela vařit, aby šípky vůbec trochu změkly, pak jsem mixovala, následně pasírovala přes dvě různé hustoty síta, aby v marmeládě nebyly jehličky. Samozřejmě jsme přidala cukr a pro lepší zhoustnutí přidala ještě jablíčko.