Sirob z cukrové řepy

zobrazeno10360×

Vložil(a): szendrejka,30. 11. 2017 11.08

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec Bez lepku více než 2 hod. složitější

Ingredience:

Cukrová řepa
-množství dle chuti

Manžel domů přinesl (větší než malé množství) cukrové řepy ? Prý abych zkusila oblíbené na Kolínsku řepánky ?

Tak řepánky až příště, mě víc zaujal tenhle recept. Pravda, práce je s tím dlouhá, ale výsledek stojí za to ?

Řepu si oloupeme a nakrájíme na co nejmenší kousky, dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla celá řepa ponořená a vaříme na mírném plameni hodiny a hodiny.... tohle je nejhorší ? Babičky to měly super, plotna byla rozžhavená, tak neřešily elektriku nebo plyn.... No co vám budu vyprávět, určitě se to v dnešní době nevyplatí, ale výsledek fakt stojí za to ?

Až vám přijde, že máte řepu dostatečně měkkou, nebude úplně rozvařená, vypněte a nechte zchladnout, pozor, ne zase úplně. No a pak přes plátno pořádně přeceďte a vyždímejte. No a výslednou tekutinu už jenom zredukujte na vámi požadovanou hustotu. Dáme do sklenic a kdo bude dělat větší množství jako já, může sklenice sterilizovat a sirob vydrží déle ? 

Z jedné klasicky velké hlavy bylo přibližně 2-2,2dcl sirobu.

Používáme ho doma jako alternativu javorového, rýžového, či datlového sirupu. Je sladký a hlavně domácí ??

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (16 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

annahb, 9. 2. 2022, 19.33

to bych chtěla zkusit

70dandule70, 4. 3. 2021, 13.50

Recept láká k vyzkoušení, určitě to bude dobrý

danuse11, 4. 3. 2021, 13.02

vypadá to krásně,uděláme si, moc krásný recept

mikka27

mikka27, 28. 5. 2020, 21.40

Zatím jsem ještě nikdy nedělala.

Trendyterka

Trendyterka, 26. 8. 2019, 16.42

S cukrovou řepou nemám žádné zkušenosti

Sarka6, 3. 2. 2019, 19.49

Zkusím

Mygara

Mygara, 5. 1. 2019, 22.16

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 19. 8. 2018, 21.59

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mildret, 11. 12. 2017, 5.43

Tak to klobouk dolů , já bych na to neměla trpělivost a hlavně by se mi to asi opravdu moc nevyplatilo. Jinak je to samozřejmě super

P.r., 10. 12. 2017, 13.28

Znám, namáhavá práce, ale stojí to za to!

© 2013 -2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů