Sirup / štáva z pamepeliškových květů
Vložil(a): navji,25. 5. 2017 10.25
suroviny:
400 hlaviček rozkvetlých pampelišek
3 litry převařené vychladlé vody
2-3 kg cukru krystal (třitnový)
4 velké citrony (i klidně více)
Do vody dáme vylohovat květy pampelišek minimálně na 12 hodin (lépe 24), k tomu přidáme 2 nakrájené citrony a šťávu z jedno h nich
po 24 hodinách přes plátno vymačkáme veškerou vodu z květů a šťávu z rozkrájených citronů, dáme vařit a přídáme curk, povaříme cca 15 min. a přidáme ještě jeden citron.
Poté zavaříme ve sklenicích cca 90°C 20 minut, vydrží dlouho :-)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (24 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
WeruskaSK, 12. 3. 2021, 23.41
ma to aj nejake zdravotne ucinky? ci kvoli comu sa to robi z pampelisiek
mikka27, 31. 10. 2020, 19.10
Domácí sirupy mám nejraději, jsou výborné.
Kateřina Fárová, 29. 4. 2020, 22.38
To je podobné jako pampeliškový med, jen ten se vaří dokuď nezhoustne.
Ketris, 29. 10. 2019, 22.36
Tyhle doma taky radi delame
Trendyterka, 26. 8. 2019, 18.15
Zajímavé . Musím vymyslet kam zajet na pampelišky . Z těch co rostou ve městě bych to asi neriskovala
Mygara, 22. 12. 2018, 7.32
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 10. 9. 2018, 22.08
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané