Švestková povidla
Švestky omyjeme, vypeckujeme a zasypeme cukrem. Takto necháme přes noc na chladném místě uležet. Druhý den začneme pomalu na mírném ohni vařit. Trvá to několik hodin, čím déle, tím lépe. Někdo po zhoustnutí nemixuje, já kvůli dětem mixuju, v tu chvíli vám povidla zhoustnou ještě víc. Přidáme rum a ocet a vaříme dál. Vůbec se toho nebojte, mám zkušenost, že čím déle se vaří, tím jsou opravdu hustší a tmavší. Kdo bude chtít být kreativnější, může přidat koření (skořice, hřebíček - tomu se meze nekladou) zkoušela jsem i čokoládu. (u nás to moc nešlo, zůstali jsme u klasiky) :)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (25 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
WeruskaSK, 13. 3. 2021, 17.14
robim mixovane aj nemixovane, ale manzel povedal ze uz mam vsetko mixovat
Kateřina Fárová, 20. 11. 2020, 20.23
Dělávám každý rok.
Trendyterka, 27. 8. 2019, 7.57
Povidla máme rádi .
Žofinka, 17. 1. 2019, 20.36
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
WeruskaSK, 22. 8. 2018, 23.29
robis na panvici alebo v hrnci?
Mygara, 25. 4. 2017, 16.43
zatím jsem dělala jen klasiku