Jablečný štrůdl jako od babičky
Ingredience:
- hladká mouka
- 450 g
- hera
- 1 ks
- vejce
- 2 ks
- ocet
- 1,5 lžíce
- voda
- 4-6 lžíce
- jablka
- dle chuti
- skořice
- dle chuti
- cukr
- dle chuti
- rozinky, vlašské ořechy
- dle chuti
Vejce a heru vyndáme z lednice dopředu, aby získaly pokojovou teplotu.
Ocet a vodu smícháme dohormady.
Z mouky, vajec, hery, octu a vody vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme alespoň hodinu odležet.
Připravíme klasickou nádivku z jablek, cukru, skořice, případně rozinek a vlašských ořechů - prostě tak, jak má kdo rád :-)
Z této dávky těsta uděláme 3 nohavice závinu :-)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (15 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 29. 1. 2019, 15.03
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 4. 7. 2018, 19.32
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
iva.t, 18. 4. 2017, 9.22
Klasika, takový štrůdl se u nás doma nidky moc dlouho neohřeje.
Aliisha, 17. 1. 2017, 14.59
Ráda vyzkouším domácí těsto