Lahodná tvarohová štrúdľa s rezancami

zobrazeno1507×

Vložil(a): zuzkagodarova,19. 2. 2018 17.10

Pro vegetariány 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

štrúdlové cesto
balenieks
hrudkový tvaroh
250-300g
vajce
1ks
cukor
1-2lžíce
zlatý klas
1lžíce
hrozienka
0,5hrnek
niťovky
1balení
maslo roztopené
2-3lžíce
škoricový cukor
1množství dle chuti

Do vriacej vody vhodíme niťovky, uvarených by malo byť asi toľko, koľko tvarohu. Po uvarení ich scedíme, prepláchneme a necháme vychladnúť. Hrozienka si namočíme do vody, aby zmäkli. Medzitým si rozšľaháme vajíčko s cukrom a lyžicou zlatého klasu, vmiešame tvaroh, zmäknuté hrozienka a uvarené niťovky. Zlatý klas vám pri pečení zoberie do seba prebytočnú vodu a krásne vám to všetko spojí :)

Zapekaciu misku (ja som použila veľkosť 20x20 cm, v prípade, že máte väčšiu, znásobte primerane všetky suroviny :) Takže, zapekaciu misku vyložíme plátkami cesta tak, aby nám presahovalo cez okraje. Použijeme minimálne dve vrsvy. Do misky vyklopíme tvarohovú zmes a prekryjeme ju okrajmi cesta. V prípade, že náplň nie je úplne prekrytá, použijeme na vrch ďalší plátok cesta :) Cesto pokvapkáme roztopeným maslom, poprášime škoricovým cukrom a dáme piecť.

Neviem vám presne určiť čas pečenia, ja mám programovateľnú mikrovlnku, v ktorej som to piekla asi 12 minút, v klasickej trúbe sa to pečie asi 20-30 min.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (27 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

annahb, 2. 1. 2022, 19.59

mnam dala bych si kousek

70dandule70, 9. 3. 2021, 20.32

Dobrůtka,moc krásné.

danuse11, 27. 11. 2020, 19.18

vypadá krásně,musím udělat

Hedvikova, 30. 10. 2020, 7.56

To vypadá pěkně.

mikka27

mikka27, 20. 5. 2020, 21.59

Výborný štrůdl, vytvářeli jsme minulý týden .)

Gustawka, 1. 12. 2019, 0.52

Dělám podobný

Sarka6, 3. 2. 2019, 18.47

Zkusím

Mygara

Mygara, 7. 1. 2019, 12.17

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 4. 8. 2018, 21.37

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mildret, 5. 5. 2018, 18.07

Vypadá velmi chutně. Ale je to dost zvláštní recept.

© 2013 -2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů