Podzimní závin trochu jinak
zobrazeno 1736×
Vložil(a): k.o.r.i.n.e.k, 2. 10. 2019 19.54
Ingredience:
- Na náplň:
- Nastrouhaná menší jablka
- 3 ks
- Nastruhané menší hrušky
- 3 ks
- Skořice
- 1 množství dle chuti
- Ořechy nasekané
- 1 množství dle chuti
- Kokos
- 1 množství dle chuti
- Rozinky
- 1 množství dle chuti
- Na těsto / korpus:
- Vejce
- 4 ks
- Polohrubá mouka
- 8 lžíce
- Třtinový cukr
- 4 lžíce
- Kůra a šťáva z citrónu
- 0.5 ks
- Kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
- 0.5 ks
Všechny suroviny na náplň promícháme a pokud máme rádi sladké můžeme i osladit. Výslednou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. V míse ušleháme vejce s cukrem. Přidáme šťávu a kůru z citrónu a nakonec zamícháme mouku s práškem do pečiva. Nalijeme na vrstvu jablek a rozetřeme. Upečeme na 180 - 200 stupňů, dokud není povrch zlatý. Po vytažení z trouby položíme nahoru navlhčenou utěrku a na ní druhý plech. Otočíme vzhůru nohama a tím máme jablka nahoře. Odendáme pečící papír a pomocí utěrky srolujeme jako roládu.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (26 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 9. 3. 2021, 19.30
Krásný a výborný je .
Ladka Tom Berenreiterovi, 27. 9. 2020, 15.48
vyborne, zkusim
Kateřina Fárová, 14. 5. 2020, 19.58
Tak ten bych si hned dala, vypadá moc dobře.
jitka46, 28. 4. 2020, 23.48
závin máme doma také moc rádi, jen nevím z hlavy recept, většinou má přípravu na starost babička