Letní salát
Vložil(a): jitkamety, 25. 8. 2016 10.02
V míse si připravíme nálev z vody, umeocta, soli, pepře a cukru a smícháme s nastrouhanou cuketou. Vychladíme a podáváme v horkých letních dnech
Já si tam přidám ještě lžičku sterilovaného nebo čerstvého kopru a mleté lněné semínko. Tento nálev má jemnou sladkokyselou chuť a je zdravější než nálev udělaný z lihového octu.
Přeji dobrou chuť
Tip:
Umeboši jsou plody (švestky) ovocného stromu ume. Fermentací těchto švestiček umeboši vzniká slano-kyselá přírodní červená voda ume-su, které se říká umeocet.
Jak nám pomáhají a proč je používat?
– obsahují velké množství minerálních látek, enzymů a vitamínů ve vstřebatelné podobě
– pomáhají upravovat acidobasickou rovnováhu, silně neutralizují (působí v našem těle zásaditě)
– zpomalují stárnutí a pomáhají při kožních problémech
– upravují střevní problémy a budují zdravou střevní mikroflóru
– v krvi neutralizují nadbytek cukru nebo alkoholu
– odstraňují plísně z těla
– řeší zácpu i průjem
– zmírňují pálení žáhy
– pomáhají při žaludečních nevolnostech a podporují trávení
– při otravě organismu potravinami
– při bolestech hlavy
– čistí krev
– eliminují únavu, chrání tělo před vyčerpáním, obnovují naši vitalitu a posilují imunitu
Při cestovatelské nevolnosti mějte vždy u sebe švestičky umeboši. Pomáhají také při ranních nevolnostech u těhotných maminek – dávejte si kousek umebošky ke každému jídlu.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (20 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 7. 3. 2021, 19.02
Dobrý recept a zajímavý,určitě vyzkouším.
Trendyterka, 19. 9. 2019, 14.20
Cuketu mám moc ráda. Salát vypadá skvěle
Mygara, 26. 11. 2018, 10.22
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 7. 11. 2018, 11.26
jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 30. 1. 2018, 19.10
je moc krásně uděláno
iva.t, 28. 3. 2017, 12.22
Cuketu moc nemusím a tak tento recept vynechám.