Kančí plec s šípkovou omáčkou
Vložil(a): Lucie2, 2. 11. 2014 18.20
Kančí plec důkladně očistíme, opláchneme a osušíme. Vložíme ji do octové vody s troškou tymiánu a vaříme asi 120 minut doměka. Do kastrůlku nalijeme vývar, víno, přidáme sušené šípky, šípkovou marmeládu, skořici, hřebíček, sůl, tymián a citronovou šťávu. Pořádně promícháme a povaříme pět minut. Omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody. Necháme ji asi 15 minut zvolna provařit. Měkké kančí maso nakrájíme na tenké plátky. Hotovou omáčku přecedíme přes cedník, podle potřeby dochutíme solí a přelijeme jí plátky masa. Podáváme s petrželovými knedlíky a zdobíme bylinkami.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (14 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 29. 1. 2019, 13.54
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 3. 7. 2018, 12.07
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Aliisha, 16. 1. 2017, 21.04
Udělám, ale z jiného masa. Šípovou omáčku mám moc ráda.
lenkamaresova, 6. 12. 2015, 21.11
Luxusní klasika.